Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kastendag

De lente is in aantocht! juicht verzorgende Conny. Tijd voor Kastendag!

Het is hopelijk gedaan met de winter. Ik roep al weken dat het van mij warm water mag gaan regenen. Met mij zijn er heel veel bewoners die er net zo over denken. De langdurige sneeuw was regelmatig het gespreksonderwerp tijdens de adl-momenten. Dat het uitzonderlijk was blijkt wel uit de verhalen die de cliënten vertelden. De meesten van hen zijn ervan overtuigd dat er nog nooit zolang achtereen in een winter sneeuw heeft gelegen in ons land.

 

Thuiszorgcollega’s

Ik ben ook blij voor de thuiszorgcollega’s. Zij zijn degene die vaak met veel risico op pad gingen om al die hulpbehoevenden thuis van zorg te voorzien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar juist dankzij de inzet van deze collega’s is het gelukt om tijdens barre winteromstandigheden, de zorg te garanderen. Mijn petje af voor hen!

 

Grote schoonmaak

Heerlijk, het voorjaar komt er aan. Bij ons op de afdeling wordt er in deze periode een zogenaamde kastendag georganiseerd. Een soort grote schoonmaak. Samen met familie en personeel worden de appartementen van de cliënten dan opgeruimd en gepoetst. Alle kasten nagekeken, vitrage en overgordijnen gewassen, allerlei spullen zoals rollators en rolstoelen gesopt. Het wordt als een gezellige dag ervaren; met elkaar bezig zijn op een geheel andere manier. Dat schept ook een band met de familie onderling. Met elkaar wat eten en drinken na een geslaagde schoonmaakdag, wordt als een leuke afsluiting gezien.

 

Voor mij een stimulans om thuis ook maar eens de kasten na te kijken en op te ruimen, samen met mijn dochter. Om daarna lekker chinees te gaan eten als beloning.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.