Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kindermishandeling

Kindermishandeling is helaas ook een van de facetten waar ik als kinderverpleegkundige mee te maken krijg.
Kindermishandeling

Ik heb jullie al eerder verteld over de workshop over kindermishandeling dat ik tijdens het Nursing Event heb gevolgd. Een forensisch psychologe liet foto’s zien van verwondingen van mishandelde kinderen. Dit maakte veel indruk op mij.

Boeken over kindermishandeling intrigeren me dan ook enorm. Zo was ik vroeger helemaal verknocht aan het kinderboek ‘Morgen mag ik uit de kast’ van Othilie Bailly over een jongetje van 5 dat mishandeld en verwaarloosd wordt door de vriend van zijn moeder.

Vorige week heb ik een prachtig boek gelezen over de dominante wijze waarop ouders met hun kinderen kunnen omgaan. Het boek heet ‘De naam van mijn vader’ van Sabine van den Berg en beschrijft drie verhalen over meisjes van verschillende leeftijden. De verhalen staan los van elkaar, maar hebben overeenkomsten, zodat het lijkt alsof het hetzelfde meisje is.

Ook ‘De lachende derde’, het vervolg hierop, is prachtig geschreven. Dit is een boek waarvan ik denk dat het waardevol is om te lezen als (kinder)verpleegkundige. Het geeft niet alleen inzicht in de denkwijze en beleving van het kind , maar het verhaal is zo levensecht geschreven dat het ook een eye-opener is. Het boek laat namelijk ook zien hoe makkelijk het is om kindermishandeling in je omgeving te gedogen.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.