Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleinschalig wonen wint

TVV's blogger Conny schrijft over de ranglijst verpleeghuizen.
kleinschalig stoel

Hij is er weer, de ranglijst van de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. 

 

Met een sceptisch gevoel bekijk ik de opsomming van de instellingen. Waarom sceptisch? Omdat deze ranglijst van verpleeghuizen naar mijn idee geen volledig inzicht van kwaliteit geeft. Het is namelijk geen oliebollentest, die je even doet aan het einde van het jaar. Over smaak valt bovendien niet te twisten.

 

Nee, helaas is niet alles meegenomen in de vergelijkingen. En de kwaliteit van de zorg is door de instellingen zelf gemeten. Ook de mening van de cliënten en hun familie is niet mee gewogen. Met als gevolg dat deze lijst niets zegt over aandacht, warmte en sfeer.

 

In alle eerlijkheid denk ik dat veel cliënten liever kiezen voor deze laatste ingrediënten. Het zijn dan ook de kleinschalige verpleeghuizen die goed scoren. En dat is niet voor niets. 

 

Natuurlijk is het belangrijk dat er goede zorg wordt geleverd, maar wat ís goede zorg? Dat is de vraag die ik mijzelf steeds stel. Het antwoord is zeer simpel: zoals ik het zelf zou willen hebben.

 

Verzorgende Conny Pols (48) is EVV-er en werkt in een woonzorgcentrum.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.