Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koekjes met een luchtje

Eén koekje bij de thee, of geeneen? Verzorgende Conny over bezuinigen op de koekjes.

Nederland is: één koekje bij de thee. Bijna iedereen kent deze beroemde uitspraak van prinses Maxima. Daarmee bedoelde ze de Nederlandse zuinigheid. Er kwam een storm van reacties op dit onderwerp los in ons land. Er was een gevoelige snaar geraakt.

 

 Bezuinigen

Verleden week verscheen een bericht over bezuinigen op koekjes bij de thee/koffie. Het lag kennelijk in de bedoeling van een verzorgingshuis om te bezuinigen op de koekjes om zodoende meer te investeren in de kwaliteit van de voeding. Dit besluit zou door de directie zijn genomen op verzoek van de Adviescommissie Cliëntenraad. Volgens de woordvoerder Raoul Bakkes van Proteion Thuis, zou het allemaal gaan om een misverstand. De regionale pers zou het verkeerd begrepen hebben. Maar de reacties op TvV-online op het artikel, geven toch een andere interpretatie weer.

 

Gezonde voeding

Ik vraag mij af of het schrappen van een koekje genoeg opbrengt om een ‘gezonde’  voeding te bekostigen, zoals in het artikel genoemd wordt. Is het dan zo slecht gesteld met de voeding in het verzorgingshuis? Is daar dan geen toezicht op? Of is het gewoon een verkapte bezuinigingsmethode?

 

Wettelijke plicht

Het is heel triest te noemen dat het kleine beetje ‘luxe’, wat er nog is, geschrapt wordt om een verbetering die helemaal geen verbetering zou moeten zijn. Het is namelijk een wettelijke plicht om een fatsoenlijke maaltijd te verstrekken en dat ene koekje is een morele voorwaarde! Onze ouderen verdienen dit, zij zijn juist degene die wij dit moeten gunnen.

 

Zie ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.