Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laat je horen!

Verzorgen- den moeten zich laten horen in Den Haag, vindt Conny. Een enquête van de SP biedt een mooie gelegenheid.

De SP is een groot onderzoek gestart onder werknemers in de gehandicapten- en ouderenzorg. Kamerlid Renske Leijten wil de stem van de werkvloer horen: hoe verzorgenden en andere werknemers het ervaren wat het is om in de huidige gezondheidszorg te werken. Men maakt zich grote zorgen over de negatieve effecten van marktwerking en nieuwe regelgeving. Het Kamerlid krijgt ondersteuning van de ABVAKABO FNV, omdat de bond de zorgen deelt.

Dit onderzoek is een mogelijkheid om massaal onze stem te laten horen en een signaal af te geven aan Den Haag.

 

Vragenlijst 

Op de website van de SP kun je de vragenlijst invullen. Het onderzoek zal tot 15 september duren en de daaruit voortvloeiende resultaten worden in het najaar bekend gemaakt. Ik heb de enquête al ingevuld en het is volgens mij de moeite waard om er even voor te gaan zitten. Ik hoop dat veel collega’s hem invullen, het is een goede manier om gehoord te worden.

 

Praktijk

Het blijft rommelen aan het zorgfront, en ik denk niet dat er op korte termijn oplossingen komen voor het personeeltekort en de financiële problemen. Maar ik hoop wel dat de beleidsmakers de werkelijke praktijk te zien krijgen, dat verdere verschraling niet kan en niet mag. Dus laten wij er dan voor zorgen dat men onze ervaringen kent!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.