Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lachen

Verzorgende Conny merkt dat ze al heel lang niet meer gelachen heeft op de werkvloer...

Het is al een poos geleden dat ik echt gelachen heb op mijn werk. En dat mis ik toch wel. Want als ik lach is het voor mij een bewijs dat het lekker gaat op de werkvloer. Helaas is dat een zeldzaam gegeven tegenwoordig op onze afdeling. Mede door de hoge werkdruk en het hectisch heen en weer gevlieg ben je vaak niet in de stemming om te lachen.

 

Gevoel voor humor

Ik ben van nature een persoon die een groot gevoel voor humor heeft, maar er moeten dan wel dingen zijn om de humor van in te zien. Dat lachen gezond is, is bij iedereen wel bekend. Het draagt bij aan een goede gezondheid. Maar dat het net zo gezond is als joggen, dat wist ik niet.

 

Lachen is gezond

In een artikel op  Scientias.nl claimen wetenschappers nogal wat voordelen. Zo zouden een hoge bloeddruk en te hoog gehalte aan slechte cholesterol flink dalen. Ook de kans op diabetes en hartziektes wordt gereduceerd. Zo worden nog een aantal voordelen benoemd. Het voordeel van lachen is dat zelfs mensen op een hoge leeftijd dit moeiteloos kunnen. Je hoeft namelijk geen topconditie te hebben. Een half uur lekker lachen, maakt een mens stuk fitter en wekt de eetlust op.

 

Teamoverleg

Dit zijn allemaal mooie bijkomstigheden om aan te denken als wij aan het werk zijn. Omdat dit ook belangrijk is voor de cliënten, zou het het mooiste zijn om met elkaar te lachen. Zo snijdt het mes aan beide kanten. Ik ga in het aankomende teamoverleg eens peilen wat de collega’s ervan vinden. Wie weet wat ervan kan komen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.