Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Late en nachtdiensten

Er komt een nachtdienst aan voor Conny, en daar is ze maar wat blij mee.

Deze week mag ik weer eens twee late diensten draaien. Ik verheug mij er erg op. Het is voor mij een zeldzaamheid, ontstaan doordat de functie EVV beter in de dagdiensten tot zijn recht komt op onze afdeling. Het fijne van late diensten is dat je de dag afsluit met je cliënten. De ene bewoner heeft meer hulp nodig bij het naar bed gaan als de ander. Maar hoe dan ook, het is een ideaal moment om eens wat anders te roepen dan; goedemorgen, heeft u lekker geslapen? Als de tijd het toelaat kan er een spontaan gesprek ontstaan en dat zijn meestal totaal andere gesprekken dan overdag. De sfeer is daar natuurlijk ook debet aan.

 

Hectiek van de dag 

Een nachtdienst komt er ook aan.  Ook deze is een unicum voor mij. Maar het is zeker evenzo waardevol als de dag en avonddiensten. Als er niet te veel zieken zijn en alles rustig is, ervaar je een heel ander omgeving. De hectiek van de dag is geheel weggeëbd. Alsof er helemaal niets gebeurd is in de dagdiensten. Maar schijn bedriegt, want wij weten allemaal heel goed wat er allemaal plaatsvindt overdag.  

 

Alleen maar nachtdiensten 

Op onze afdeling hebben wij een paar collega’s welke alleen nachtdiensten draaien. In de vakantieperiode komt het voor dat alle collega’s een dienst van hen overnemen. Niet iedereen er even blij mee. Maar toch is het goed om deze mee te maken. Je krijgt meer waardering voor elkaar en voor je eigen inzichten en ervaringen is het een mooie aanvulling.

 

Wat draai jij liever? Dagdienst, avonddienst, of nachtdienst? En waarom? Laat je reactie hieronder achter!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.