Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerlingenleed

Even een stil protest van mijn kant. Nou ja, stil? Ik wil het wel uitschreeuwen. Namens mijn aanstaande beroepsgenoten.
Wij hebben een leerafdeling. Zo’n ding waarbij leerlingen de afdeling runnen. En gediplomeerden toekijken.
Leerlingenleed

Ze zijn er al een tijd. We gaan ons aan ze hechten. Zij leven met me mee. En ik sympathiseer terug: Vind je het leuk? Hoe gaat het op school?

Verkeerde vraag. School is niet leuk. School loopt ten einde. Voor sommigen althans. De MBO’ers uit de groep moeten nog één zenuwslopende toets. Over het ademhalingsapparaat. En nog zo wat dingen van de interne geneeskunst.

Dertig jaargenoten moeten deze toets opnieuw doen. Slechts zes van de dertig halen het deze keer. Zes op dertig leerlingen. School beweert dat het aan het niveau zou liggen van deze MBO’ers. Wij vragen ons af of er niet iets mis is met het niveau van onderwijzen van de MBO-docenten?

De leerlingen knikken. Het hoofd sneu gebogen. Ze hebben nog één kans. Zij móeten deze toets binnenkort halen. Anders prijkt er op hun diploma niet ‘MBO’. Dan zijn ze IG’ers. Niks mis met IG’ers. Begrijp me niet verkeerd. Maar als je vier jaar werkt aan je MBO-opleiding. Als je ál je toetsen haalt. Behalve die ene. Hoe o hoe kan ‘men’ dan besluiten je je ‘titel’ te ontzeggen?

Ze zijn boos. Wij zijn boos. Mag dit?!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.