Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loze beloften op Prinsjesdag?

Prinsjesdag? Loze beloften in de Miljoenennota of wordt het toch nog iets met de zorg?

Er kwamen heel veel cijfers voorbij de afgelopen dagen in de Nederlandse politiek. Miljarden euros aan bezuinigingen, kortingen, koopkrachtverlies, noem het maar op. Wat me vooral is bijgebleven is het bedrag van 13,2 miljard euro dat het kabinet extra aan de zorg gaat besteden in deze kabinetsperiode.

Er wordt nogal wat ingezet om de kwaliteit van de zorg te verhogen ondanks de bezuinigingen. Zo moeten er in 2014 12000 extra medewerkers in de zorg bij komen. Yeah, right! Je hoeft geen rekenwonder te zijn om op je vingers te kunnen natellen dat zoiets feitelijk onmogelijk is.

Aan de ene kant komt er geld extra bij, aan de andere kant worden PGB’s gekort, met alle gevolgen voor de ZZP-ers.
En de bezuiniging op de geestelijke gezondheidszorg hakt er ook behoorlijk in.

Kortom, ik snap het niet meer en ik vraag me soms af of er nog mensen zijn  die het wel begrijpen. En dan is het ook nog de vraag waar het allemaal toe moet leiden: is er straks nog voldoende zorg over als de babyboomers echt met pensioen zijn? Is er dan voldoende geld om al die zorgers een acceptabel salaris te betalen?

Of hebben we dan allemaal veel moeten inleveren door een faillissement van een van onze mede Euro landen als Griekenland, Italië of Spanje?

Mocht ik minister Schippers van Volksgezondheid binnenkort tegen komen dan heb ik nog wel een vraag voor haar. Het is een heel simpele: hoe denkt u met het beleid zoals dat nu op het gebied van de gezondheidszorg wordt gevoerd, hoe de hulp eruit ziet als u op een leeftijd bent dat u die zelf nodig heeft? Bent u dan tevreden met het beleid dat in 2011 is ingezet, of heeft u daar dan toch andere gedachtes bij?

Minister, als u dit leest, dan zou ik een eerlijk antwoord erg op prijs stellen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.