Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luchtige kleding

Verzorgende Conny haalt een mooie herinnering op aan een bewoonster die wel heel bijzondere bagage bij zich had voor een zonvakantie.

Heerlijk, ik heb vakantie! Bestemming is in Nederland voor drie weken van helemaal niets. Terwijl ik mijn kleding verzamel bedenk ik wat er allemaal mee moet. Nu is het op dit moment heel makkelijk met het mooie weer. Het houdt voorlopig zo nog aan, dus het accent ligt op luchtige kleren.

 

Afrika

Het doet mij denken aan een leuk verhaal van een cliënt. Zij heeft in haar jonge leven vele reizen gemaakt van maanden lang. Toen ze pas getrouwd was ging zij vaak met haar man mee naar verre bestemmingen. Meestal naar landen in Afrika. Hij was waterbouwkundig ingenieur en had daar projecten om gewassen in droge gebieden van water te voorzien. Omdat het daar zeer warm was, besloot mijn cliënte om vooral luchtige kleren te kopen en mee te nemen. Ze had een aantal koffers ingepakt en deze zouden per schip vervoerd worden. Nou hadden ze vroeger natuurlijk niet zulke mooie koffers als tegenwoordig en eigenlijk zagen de koffers allemaal hetzelfde uit, zeker de grote hutkoffers.

 

Wit jurkje

De overzeese reis verliep voorspoedig en toen zij op plaats van bestemming arriveerden, was mijn bewoonster verrukt van het voorlopige mooie onderkomen voor vier maanden. Met veel ijver zou ze de koffers gaan uitpakken en gelijk wat luchtigs aan gaan doen. Zij werden daarna verwacht bij een collega van haar echtgenoot voor een welkomstlunch. Ze dacht aan het prachtige wit jurkje van kant dat ze voor speciale gelegenheden had gekocht.

 

Berenmuts 

Met het openen van het deksel van de koffer zag ze meteen dat er iets niet goed was gegaan. Met een kreun van ontzetting kwam ze tot de ontdekking ze de verkeerde koffers bij zich hadden. Er zaten winterkleren in… Bij navraag bleek dat er twee schepen zouden vertrekken, één naar Canada en één naar Afrika! Ze hadden de koffers omgewisseld. En daar stond ze dan, niets luchtigs! Nee, een berenmuts met oorwarmers en een dikke sjaal. Heerlijk zo’n verhaal van vroeger.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.