Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Magneetplus

Een Amerikaanse zorgver- nieuwing, moet de zorg in Nederland verbeteren. Verzorgdende Conny vraagt zich in haar blog af of dit gaat lukken...

Elf instellingen in Nederland gaan, bij wijze van pilot, met het nieuwe concept ‘Magneetplus’ werken. Door een totale cultuuromslag kan een zorginstelling zich onderscheiden met uitstekende zorgverleners en cliëntgerichte zorg. Het is een van oorsprong Amerikaanse concept dat  is omgevormd naar de Nederlandse situatie. In Amerika is het een groot succes en er is aantoonbaar vooruitgang geboekt in zowel kwaliteit en veiligheid voor de cliënt als tevredenheid onder het personeel.  En dat is iets wat wij in ons land heel goed kunnen gebruiken. Zelfs minister Klink is enthousiast over de mogelijkheden van de formule.

 

Buurtzorg 

Ik ben heel benieuwd hoe het er in detail uit ziet. Als het doet wat het belooft, dan zou het een welkome verbetering zijn. Ik vergelijk het met buurtzorg. Dit blijkt ook een succes te zijn. Men is tot de conclusie gekomen dat het de kwaliteit verhoogt, en dat de cliënt en het personeel zich er prettiger bij voelen. Dit in tegenstelling tot de traditionele thuiszorg.

 

Toepassen

De vraag is, gaat het hier in Nederland lukken om deze zorgvernieuwing toe te passen? Het zal een samenspel moeten worden van de overheid, instellingen en de zorgverleners. Ik denk dat het beslist veel inzet zal vergen van alle kanten. Maar als het doel wordt bereikt, dan is het de moeite waard. Ik ben zeer benieuwd hoe het zich zal gaan ontwikkelen. Wordt vervolgd…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.