Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Mijn eigen koningsfeestje

'Werken met de feestdagen': op deze blog van Sandra in oktober 2010 kwamen veel positieve reacties. Veel plegen lijken het helemaal niet erg te vinden om te werken met kerst, oud&nieuw, of... Koninginnedag.

Ben ik dan echt de enige? En als ik dan alleen sta, mag dit verplegende jonkie dan een klein beetje klagen?

Wonende in Amsterdam, kreeg ik een lichte steek toen ik op het rooster zag dat ik vanaf Koninginnenacht in de nachtdienst zat. Jaja, ik weet het; ik heb gekozen voor dit beroep en daar horen onregelmatige diensten en werken op dagen dat iedereen vrij is, bij.

Maar dat wil niet zeggen dat ik sta te springen om met een feestdag (of in dit geval ook nacht) te werken, terwijl mijn hele oranje sociale milieu staat de springen op het Museumplein!

Ik accepteer het natuurlijk wel. Pak m’n boeltje bij elkaar en verdwijn de nachtdienst in. Als een molletje kom ik het weekend door. Geen chagrijnig molletje, hoor. De patiënten merken niet dat ik tijdens het toucheren aan het mijmeren ben over waar mijn vrienden op dat moment zouden zijn; lachend neem ik met een patiënt die op het punt staat te bevallen de gekozen namen voor het verwachte kindje door; Willem-Alexander? Als het een meisje wordt, Bea? Trixie?

De patiënt bevalt vlot en ik warm het koningskind op met doeken. Plotseling haalt de partner van de patiënt een oranje sjerp uit de koffer en doet die om de nek van de verloskundige en om mij heen. ‘Voor onze helden!’, roept hij blij.

En ik vergeet mijn vrienden, vergeet de biertjes en de muziek en kijk naar het kleine jongetje. Geen Willem-Alexander, Maurits of Friso, maar een lief mannetje dat in de ogen van zijn ouders een klein prinsje is.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.