Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Mijn laatste blog

Ik miste de ouderenpsychiatrie op Nursing.nl en mailde dat naar de redactie. Voor ik het wist, was ik blogger. Nu we alweer anderhalf jaar verder zijn (wat vliegt de tijd...), ga ik me op andere dingen richten. Zoals de hbo-v. Wat gaat daar een tijd in zitten!

In anderhalf jaar bloggen over de ouderenpsychiatrie is er veel aan bod gekomen. Om er maar een paar te noemen: complexe patiënten, bezuinigingen in de ggz, omgaan met familie, agressieve ouderen, kerst in de ggz, nachtdienst, euthanasie en de dierentuin!

De mooiste blog vond ik zelf ‘Schouderklopje!’. Met elkaar kijken naar al het goede wat je met elkaar op de werkvloer bereikt, het is een schouderklopje waard. En je mag elkaar wat vaker complimenteren. Ik denk dat dit voor iedereen herkenbaar is. 
De lastigste vond ik ‘Psychiatrie versus algemeen ziekenhuis’, waarin ik vertel over de vele miscommunicaties tussen de afdeling waar ik werk en het algemeen ziekenhuis, op het moment dat een patiënt ingestuurd is. Ik was bang dat ik veel commentaar op deze blog zou krijgen, wat uiteindelijk gelukkig wel meeviel.

Ik hoop dat ik jullie een kijkje heb kunnen laten nemen in mijn werkveld. Zelf vond ik het in ieder geval ontzettend leuk om te doen, en ik heb erg genoten van alle leuke reacties op Nursing.nl en daarbuiten. Vooral de paginagrote foto in Nursing mei in het artikel over alle bloggers op Nursing.nl was groot nieuws, ik leek wel een beroemdheid op het werk!

Ook was ik altijd weer erg benieuwd naar de reacties onderaan de blog. Bij mijn allereerste blog werd er enthousiast gereageerd dat er iemand uit de psychiatrie ging bloggen. Hartstikke leuk dus! Ik heb ook wel eens reacties gelezen die ik minder leuk vond. Verwijtend, negatief, of een reactie waaruit bleek dat iemand de boodschap uit de blog niet begrepen had… Maar dat hoort erbij, niet iedereen kan het met je eens zijn.

Nu is het tijd voor andere dingen! In mijn vorige blog heb ik het over mijn hbo-v opleiding gehad, waar ik op het moment druk mee bezig ben. Wat gaat daar een hoop tijd in zitten!

Ik merk dat ik wat voordeel ondervind van het bloggen: het lukt me beter dan anderhalf jaar geleden om tekst op papier te krijgen en een opbouw te maken. Ik heb er zelf dus ook echt wat van geleerd.

Bedankt allemaal voor het lezen van mijn blogs en het meeleven! 🙂

Top 5 best gelezen blogs:
1. Wat doe je dan een hele dag?
2. Gestart met deeltijd hbo-v
3. Nachtdienst in de psychiatrie
4. Dierentuin op het werk
5. Psychiatrie versus algemeen ziekenhuis

Agnes van Kalmthout is verpleegkundige in de ouderenpsychiatrie en student hbo-v.
Dit is haar laatste blog voor nursing.nl

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

5 REACTIES

  1. Jammer dat je stopt Agnes, genoot als collega vpk. in de psychiatrie van jouw aandeel.
    ik weet ook als bijna afgestudeerde HBO-V student dat de opleiding veel kan vragen naast je baan. Gelukkig ook veel opleveren.
    Succes met je studie en ik vermoed dat we jouw nog wel weer tegen komen.

  2. Lees alle reacties
  3. Agnes! Jammer dat dit je laatste is..maar begrijpelijk ook. Ik neem t zonder meer aan dat er een hoop tijd in die HBO-V kruipt. T was zonder meer goed dat er eens iemand vanuit de psychiatrie een blik in ‘onze’ keuken bood; ik kon me werkelijk doodergeren aan mensen die in de opleiding aan ons -van de psychiatrie- vroegen : “Wat doen jullie nou zo de hele dag?” Ik heb het genoegen gehad jou als directe collega te mogen ervaren en vanuit de grond van mijn hart kan ik zeggen.. Werken met jou was altijd leuk! Ik zal je blogs missen. Enneh…suuk6 met je opleiding 🙂

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.