Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mijn tijd voor de zorg

Met een landelijke campagne vragen zorgaanbieders aandacht voor de ouderen- en de thuiszorg. Conny roept verzorgenden op om massaal te gehoor te geven aan de uitnodiging om mee te doen.

Er is een landelijke campagne gestart met als titel ‘Mijn tijd voor de zorg’. Zorgaanbieders vragen landelijk aandacht voor de ouderen- en thuiszorg en voor het onmisbare werk dat verricht wordt in deze sector. Men wil weten hoe het in de praktijk gaat. 

 

Realistisch beeld 

Er werken bijna een half miljoen professionals in de zorgverlening. Deze staan regelmatig voor grote keuzes en dilemma’s. Het is daarom heel goed om een aantal zaken bespreekbaar te maken. Dit is een voorwaarde om een realistisch beeld te krijgen van wat er allemaal gaande is op de werkvloer.

 

Tegenstrijdigheden

Wij, verzorgenden, zijn degenen die dagelijks in de praktijk de vaak complexe tegenstrijdigheden tegenkomen. Doordat de beleidsmakers zo ver van de werkvloer staan, vragen velen zich af of zij wel op de hoogte zijn van hoe en onder welke omstandigheden er gewerkt wordt.

 

Betere zorg
Op http://www.mijntijdvoordezorg.nl/ kun je lezen hoe deze campagne in zijn werk gaat. Iedereen wordt uitgenodigd om wat van zich te laten horen en mee te doen aan de discussie. Het lijkt mij zeer zinvol om hier massaal gehoor aan te geven. Het kan bijdragen aan een betere dienstverlening en werkomstandigheden. Volgend jaar zal het Nederlandse publiek betrokken worden zodat ook zij inzicht krijgen waar wij dagelijks mee te maken hebben.

 

De komende jaren zullen een aantal zorgprofessionals  te volgen zijn via een internetdagboek, op de site. Het lijkt mij heel boeiend om de ervaringen van anderen van dag tot dag te lezen. Al was het alleen maar voor de herkenning van je eigen werk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.