Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minutenregistratie

Ik krijg meteen de krie- bels van zulke berichten: wij verzorgenden moeten zorg registreren, per vijf minuten.

Ik krijg meteen de kriebels van zulke berichten: het Centraal Administratiekantoor (CAK) wil dat verzorgenden een registratie bijhouden van geleverde zorg, per vijf minuten. Het CAK regelt de betaling van eigen bijdragen door AWBZ-cliënten regelt. De minutenregistratie is nodig voor de vaststelling van de eigen bijdrage van de cliënt, zegt het CAK.

 

Cliënten klokken

Hoezo bureaucratische regeltjes? Het moet toch niet veel gekker worden in dit land! Moet ik straks met een stopwatch gaan lopen? Om elke vijf minuten te klokken bij de verzorging van onze cliënten? Ik zie het helemaal voor me: ‘Even wachten mevrouw Pietersen, ik moet even klokken. Er zijn nu weer vijf minuten voorbij…’ Beseffen de mensen achter het bureau, die dit soort dingen bedenken, wel wat zorg feitelijk inhoudt? Ik persoonlijk denk van niet. Want elke collega-verzorgende zal met mij eens zijn dat het onbegonnen en onwenselijk is om zo’n tijdregistratie bij te houden.

 

Bussemaker

Gelukkig was er in Den Haag iemand wakker en deze waanzin inzag. CDA-Kamerlid Jan de Vries deed dan ook een oproep aan staatssecretaris Jet Bussemaker om deze minutenregistratie direct te schrappen. Gelukkig stemde de staatsecretaris hiermee in. Er zal altijd wel tijdregistratie nodig blijven, maar gelukkig niet per vijf minuten!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.