Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minutenregistratie

Conny is tegen de minutenregistratie. Maar wat moet ervoor in de plaats komen?

Het houdt niet op met de discussies over minutenzorg. De één vindt het een handig middel de ander ervaart het als een straf. Persoonlijk vind ik het laatste, want het is een verschrikkelijke vinding die helemaal voorbijgaat aan menselijkheid. Hoe tegenstrijdig iets kan zijn!

 

Stijging zorgkosten

Maar als dit inderdaad afgeschaft wordt, wat komt er dan voor in de plaats? Er komt ook nog wat anders om de hoek kijken. Er wordt namelijk een forse stijging van extreme zorgkosten verwacht. Deze gaan over de kosten die niet binnen de reguliere zorg vallen. En juist die komen steeds frequenter voor. Dus nog meer problemen rondom de financiering. En wij weten allemaal dat er een limiet zit aan de inhoud van de portemonnee. Op is op, en leeg is leeg.

 

Geldverspilling

Er is een onderzoek gaande van het Nationaal Programma Ouderenzorg, waaruit blijkt dat er een enorm geldverspilling is op ‘onnodige zorg’. Vooral op het gebied van meerdere gezondheidsproblemen bij ouderen, wordt nogal eens langs elkaar gewerkt. Er is veel geld te besparen zonder dat er iemand op achteruit gaat. Sterker nog, het levert alleen maar voordeel op.

 

12.000 extra verzorgenden

Er was ons wat beloofd in het reageerakkoord. En daar is geld voor begroot om wat te doen aan het personeel tekort en daarmee een stap in de goede richting om een betere balans te krijgen tussen werkdruk en de uitvoer. Het is natuurlijk wel heel verleidelijk als er ergens een potje geld gereserveerd is om deze aan te wenden voor overschrijdingen binnen in onze sector. Gelukkig is de minister wel van plan om zich aan de belofte te houden. De extra beloofde 12.000 collega’s zullen volgens haar hoe dan ook komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.