Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Mobiel bellen helpt niet alleen tegen Alzheimer’

Mobiel bellen helpt volgens Conny niet alleen tegen Alzheimer.

Een opmerkelijk bericht: mobiel bellen zou mogelijk helpen tegen Alzheimer. Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje. Omdat twijfels bestaan over de werking van een gsm-toestel, is hier nog al wat onderzoeken naar gedaan. De mobiel werkt namelijk op radiostraling en de vraag is of dit geen schade aan de gezondheid kan toebrengen.

Stimuleert doorbloeding hersenen

Nu blijkt dat er ook een positieve werking te melden valt. Het zou de doorbloeding van de hersenen stimuleren. Dit heeft een gunstig effect op geheugenproblemen die worden veroorzaakt door eiwitplaques. En dat is nu net het probleem van mensen met Alzheimer. In een ander artikel  wordt in het bijzonder deze groep opgeroepen om vooral veel mobiel te bellen. Volgens het onderzoek moet je dan wel twee uur per dag bloot staan aan de straling.

Ander probleem opgelost

Als ik zo’n bericht lees denk ik meteen aan onze cliënten. Er zijn er een aantal dat behoorlijke geheugenproblemen hebben. Met alle gevolgen van dien. Zou het dan niet het proberen waard zijn om deze mensen te laten bellen met een mobiel? Dan kunnen ze ook meteen een ander probleem oplossen. Namelijk meer contacten leggen met familie of bekenden. Dan heb je de eenzaamheid onder ouderen ook meteen aangepakt.

Doktersrecept

Het zou als het echt werkt een prachtige oplossing zijn. Alleen, zou je een mobiele telefoon op doktersrecept kunnen krijgen? Lijkt mij dan wel, als een rolstoel of ander hulpmiddel ook verstrekt wordt. Per slot van rekening zal het de gezondheidszorg veel kosten kunnen besparen als dementie niet meer voorkomt… Dan is de investering van mobiele telefoons meer dan waard!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.