Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naar buiten

Conny vraagt zich af of het geld dat in medicatie gestoken wordt, niet beter in een ommetje met ouderen gestoken kan worden.

Wat is belangrijk in het leven? Een goede vraag waar ik niet lang over hoef na te denken. Het eerste wat in mij opkomt is, een goede gezondheid! En ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Gezond zijn en blijven vergt een leven lang een uitgebalanceerde aanpak.

 

Adviezen

Als het goed is eet elk mens gemiddeld drie keer per dag een maaltijd en drinken we de hele dag vocht in welke vorm dan ook. Het is zo vanzelfsprekend dat wij er dagelijks niet bij stil staan. Daarnaast krijgen we via de media, reclames en via onze opvoeding allerlei adviezen wat goed voor ons is en wat niet. En die al die goede raadgevingen spreken elkaar nog wel eens tegen. Heel verwarrend soms. Maar het blijft niet alleen bij een goede voeding.

 

Buitenlucht

Er is meer nodig om gezond door het leven te gaan. Beweging is ook een belangrijke factor voor lichaam en geest. Het liefst in de buitenlucht, elke dag minimaal een kwartier is een noodzaak. Het is namelijk bewezen dat goed eten alleen zin heeft als je de andere voorwaarden ook schept. Het is een samenspel; het één hangt van het andere af.

 

Aandacht

Er is veel geld gemoeid met de gezondheidszorg. Erg veel geld wordt gestoken in ontwikkeling van medicatie. Maar moeten we eerst niet zorgen de problemen te voorkomen? Dus een kwartier per dag naar buiten met onze ouderen, vers eten met fruit, weg met de eenzaamheid in de vorm van aandacht! Is dit misschien niet goedkoper dan die dure artsen en medicijnen? Voorkomen is goedkoper dan genezen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.