Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Niet roken!

Rokende verpleegkundigen worden volgens Nursing van het ziekenhuisterrein gestuurd in Spijkenisse.
Niet roken!

 

Ik moet er een beetje om lachen. Ik zie het voor me. Ons ziekenhuisterrrein verlaten, kost je tien minuten werk. Dat zou roken en werken onverenigbaar maken. Dat zal waarschijnlijk ook het idee erachter zijn. Ontmoedigingsbeleid. Maar hoe zit het met de kroketten in ons restaurant? Al die snelle happen zijn ook geen goed voorbeeld voor de dichtgeslibden. Moeten we straks snacks ook tien minuten verderop eten?

Maar aan de andere kant: wie maakt je nou beter beter dan een gezonde zuster? Een niet rokende en niet naar rook ruikende verpleegkundige ademt gezondheid. Blaakt en bloost geloofwaardiger. Weet haar waar beter aan de man te brengen. En dat is handig, gezien het feit dat ziekenhuizen de nieuwe hotels annex kuuroorden zijn, met luxeservice, met verpleegkundigen met een mopperloze tandpastaglimlach.

Roken door zorgverleners verbieden: ik ben het ermee eens. Goed voorbeeld doet goed volgen. Verpleegkundigen moeten niet gezien worden met een ongezonde leefstijl. Wat vind jij?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.