Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao VVT

Conny is benieuwd naar de nieuwe cao VVT, nu de bonden de huidige cao hebben opgezegd.

Allereerst wens ik iedereen een fijn en vooral gezond 2012! Overdenkend wat er in het verschiet ligt voor het nieuwe jaar, kom ik een bijzonder bericht tegen. Het gaat om de cao VVT. Nu hoor ik je denken; ach, ze doen maar. Dat dacht ik in eerste instantie ook maar er schijnt wel degelijk iets bijzonders aan de hand te zijn.

 

Sleutelen aan de cao 

Onze cao loopt formeel op 12 maart van dit jaar af. Maar als beide partijen, vakbonden en Actiz de brancheorganisatie voor zorgondernemers, niets ondernemen mag in principe deze cao een jaar lang verlengd worden. Dit betekent dan dat de inhoudelijke bepalingen van de cao van kracht blijven. En dat is nu net wat de vakbonden willen voorkomen, want zij hebben van hun kant de huidige cao opgezegd. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om aan de cao te gaan sleutelen.

 

Actiz

Het gaat uiteindelijk om ons, zorgverleners. Onze belangen worden gewaarborgd in de cao en dus is het belangrijk dat er telkens goed gekeken wordt naar alles wat met onze inzet in het werkveld te maken heeft. De vakbond is namelijk van mening dat er moet worden geschaafd aan de huidige overeenkomst. Het zou gaan om verbeteringen. En daarom is de opzegging neergelegd bij de Actiz. Zij hebben op hun beurt kanttekeningen geplaatst bij deze actie van de bonden. Volgens eigen zeggen is het opzeggen van een cao nog nooit voorgekomen. Men zegt in het duister te tasten over de motieven.

 

Het spel om de knikkers is kennelijk weer begonnen. Hoe dan ook, ik ben zeer benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.

 

Wat voor verbeteringen hoop jij aan te treffen in de nieuwe cao VVT? Laat je reactie hieronder achter én stem mee op onze nieuwe poll.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.