Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao VVT

Conny verbaast zich erover dat de vakbonden het zo oneens met elkaar waren, tijdens de cao onderhandelingen.

Het is een feit; het principeakkoord van de nieuwe Cao VVT is definitief! Voor veel zorgverleners is het getouwtrek onder de partijen niet erg boeiend geweest. Er zijn natuurlijk een aantal dat er wat meer bij betrokken was, via de vakbonden. Maar over het algemeen heeft het in onze instelling niet erg geleefd. Iedereen wil best meer verdienen, maar het besef dat de gouden tijden voorbij zijn is groot.

 

Vakbonden niet eens met elkaar

Het samenstellen en vernieuwen van een overeenkomst gaat nooit zonder slag of stoot. De partijen hebben beide andere belangen, de één wilt wat van de ander. Het meest merkwaardiger was dat de vakbonden onderling het niet eens waren. Zoals je hebt kunnen lezen was Abvakabo FNV niet erg gelukkig met het huidige aanbod. Deze vakbond had er meer willen uitslepen. Dit is dus niet gelukt en moeten wij het doen zoals het nu vastligt. Deze cao is voor 430.000 mensen die in de zorg werkzaam zijn, van toepassing.

 

Calculator salaris

Hoe dan ook; er komen wat centjes bij onze lonen dankzij loonsverhoging en een verhoging van de eindejaarsuitkering. En er wordt gekeken naar een betere afstemming op de inzetbaarheid en minderen van werkdruk. Tevens komen er maatregelen om een systematisch dienstpatroon te krijgen zodat onnodige flexibiliteit verlaagd wordt. Als je benieuwd bent wat het je persoonlijk qua salaris oplevert, kun je gebruik maken van een calculator van Actiz. Hier kun je concreet berekenen hoeveel meer je kunt verwachten bij je salaris.

 

Lees ook:

 

Ben jij blij met de nieuwe cao VVT? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.