Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe collega

Conny heeft een nieuwe collega gekregen. Helaas ontbreekt het soms aan tijd om haar goed in te werken.

Wij hebben een nieuwe collega gekregen. Ze neemt de plaats in van iemand die bij ons vertrokken is vanwege een ander werkplek. De nieuwkomer is een vrouw die al jaren in de zorg heeft gewerkt. Dat is mooi meegenomen want alle ervaringen zijn welkom. Mijn ondervinding is dat je veel kunt leren van elkaar, zeker als je in verschillende organisaties hebt gewerkt. Elke instelling heeft zo zijn eigen invulling van zorg en cultuur.

 

Inwerken collega

Het goed inwerken van een nieuwe collega is enorm belangrijk. Ik ben een voorstander om daar dan ook ruim tijd voor vrij te maken. Deze investering levert uiteindelijk alleen maar winst op. En daarmee een goed ingewerkte collega en kan deze zich snel thuis voelen op de nieuwe werkplek.

 

Te weinig tijd

Helaas gebeurd het ook wel dat er te weinig tijd wordt besteed aan het inwerken van een nieuweling.  Dat kan dan betekenen dat er soms dingen gebeuren die je liever had willen voorkomen. Ik heb zelf ervaren dat wanneer je geen goede informatie krijgt hoe sommige dingen geregeld zijn, je voor onaangename verrassingen kan komen te staan.

 

Stille pieper

Zo was mij bijvoorbeeld niet verteld dat het piepersysteem in de nachtdienst overgeschakeld moest worden. Op die manier zouden namelijk alle oproepen op de nachtpieper verschijnen. Ik had wel de nachtpieper op zak, maar het hele systeem niet omgeschakeld. Dus was het eerste uur van mijn nachtdienst heerlijk rustig zonder oproepen! Tot de achterwacht, die al mijn onbeantwoorde oproepen kreeg, bij mij kwam met de vraag of ik in slaap was gevallen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.