Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nooit meer solliciteren

Het aantal vacatures in de zorg is tot onvoorstelbare hoogte gestegen: 106.000 vacatures in de afgelopen 12 maanden. De meeste gezochte kandidaten zijn verpleegkundigen op niveau 4 en 5.
Kies voor afwisseling
René Noordhof Directeur SCIOPENG

Het aantal vacatures in de zorg is tot onvoorstelbare hoogte gestegen: 106.000 vacatures in de afgelopen 12 maanden. De meeste gezochte kandidaten zijn verpleegkundigen op niveau 4 en 5. Extra lastig voor zorginstellingen is het hoge verzuim en het hoge verloop van personeel. Heb jij het niet helemaal naar je zin op je werk? Dan lijkt het heel verleidelijk om snel weer over te stappen naar een andere werkgever. Maar ben je je ervan bewust wat de oorzaken zijn dat je het nu niet naar je zin hebt? Heb je te kampen met te hoge werkdruk? Krijg je taken toebedeeld waarvoor je niet bent aangenomen? Kun je je niet vinden in je planning? Of heb je het eenvoudigweg niet naar je zin? Een nieuwe baan vinden als verpleegkundige is niet lastig, maar om de baan te vinden die goed bij je past, zul je wel wat activiteiten moeten ondernemen. Want het gras is lang niet altijd groener bij de buren. De belangrijkste tips om te voorkomen dat je nieuwe baan ontzettend veel op je huidige baan lijkt:

1. Begin met de juiste mindset
Bedenk goed wat de redenen zijn waarom je wilt overstappen. Alleen als je dit goed op een rijtje zet, kun je goed inschatten of een nieuwe baan beter bij je past.
2. Kies niet voor verandering maar voor verbetering
De vacaturetekst belooft vaak een fantastische baan. En mogelijk lijkt in het begin alles ook beter. Maar al te vaak lijkt die nieuwe baan naar verloop van tijd verdacht veel op die oude baan. Er is een reden waarom je ergens weggaat. Maar heb je ook goed voor ogen waar je nieuwe baan aan moet voldoen?
3. Doe je huiswerk
Juist in deze arbeidsmarkt zijn er zo veel alternatieven. Zet op een rijtje welke eisen je stelt aan je baan én de organisatie. Het helpt echt om erover te praten met anderen. Praat juist ook met andere verpleegkundigen, zij geven je inzicht in hun persoonlijke ervaringen en valkuilen toen zij een andere baan zochten.
4. Vertrouw op je gevoel
Natuurlijk moet je een rationele afweging maken voor welke baan je kiest. Maar wees niet bang om daarbij ook op je gevoel te vertrouwen. Heel vaak zendt je onderbewustzijn een zinnige boodschap over welke keuze de beste is. Dus krijg je op papier de beste baan aangeboden, maar voel je je niet helemaal comfortabel tijdens het sollicitatiegesprek, denk dan nog eens goed na.
5. Maak je niet druk
Juist in deze arbeidsmarkt zijn de rollen omgedraaid. Niet jouw nieuwe werkgever bepaalt waar jij gaat werken, maar jij kiest je nieuwe werkgever. Het is voor die opdrachtgever dus eigenlijk veel spannender dan voor jou. Lekker hoor, nooit meer solliciteren!

Kies voor afwisseling

Is het niet zozeer dat je niet meer blij bent met je huidige baan of werkgever? Maar vind je het gewoon fijn om met enige regelmaat van werkomgeving te wisselen? Of wil je in korte tijd veel leren en ervaring opdoen? Overweeg dan een baan via een detacheringsbureau. Je komt in vaste dienst, maar wel met de intentie om af en toe te wisselen van organisatie. Vaak krijg je via het bureau ook de mogelijkheid om cursussen te volgen. Ga jij ook voor groei?
Bekijk dan onze vacatures voor verpleegkundigen>>

René Noordhof
Directeur SCIOPENG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.