Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing Top 100

Als je opgegeven bent door je collega’s voor de Nursing top 100 ben je – door de nominatie - natuurlijk al ontzettend beloond voor je goede werk. Je collegialiteit, daadkracht, onzelfzuchtigheid, inzettingvermogen en flexibiliteit worden beloond met een plaats in de ranglijst. Maar wie gaat er winnen?
Nursing Top 100

 

Wanneer je dan Verpleegkundige van het Jaar wordt, word je getrakteerd op een heerlijk diner. En nummer twee en drie krijgen kaartjes voor het nieuwe museum CORPUS in Oegstgeest.

Dit weekend ging ik naar Leiden en kwam ik langs het gebouw van 20 miljoen euro. Een zittende man versiert de A44. Het is een kolossale blikvanger langs de snelweg.
 
Een reis door het menselijk lichaam. Op de foto’s op de site van CORPUS zie je een 5D hartkamer en een hersenpan. Volgende foto showt een gebit en een strotteklepje. Het ziet er adembenemend uit, deze reis door het menselijk lichaam. Wil ook zeker heel graag gaan kijken. Ik ben geïnteresseerd. Dat was ik al toen ik een koeienoog moest ontleden met biologie. Dat was ik al toen ik een keer meekeek tijdens een obductie. Dat was ik wat minder toen ik een colonoscopie zag, maar des te meer toen ik een meisje geboren zag worden tijdens een sectio op oudjaarsdag. Het menselijk lichaam fascineert. Een lichaam dat we dagelijks in onze handen hebben, wassen, kijken of het nog functioneert naar behoren. Dat we aan de monitor sluiten of prikken. Wanneer we testen doen als longfunctie en MRI’s. Ons lichaam. Waar we soms best wat meer voor mogen zorgen.

En als je nou niet genomineerd wordt voor Verpleegkundige van het Jaar, Meneer CORPUS ‘zit’ in ieder geval op je te wachten!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.