Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontroerend

Verzorgende Conny maakt een ontroerend schouwspel mee op haar afdeling.

Op onze afdeling hebben wij een aantal kortdurende opnamekamers.  Dat brengt veel variatie in de zorgverlening. Het zijn meestal cliënten die ter revalidatie bij ons komen na een operatie. Vooral mensen met een heup- en knie ok’s. Af en toe zijn het logees waarvan de mantelzorgers op vakantie gaan. Maar ook crisisopnames vanuit de thuissituatie. Het verblijf is meestal zo’n zes weken eer men met ontslag gaat. En dan is het wachten op de volgende nieuwe opname.

 

Tweelingzus

Soms heb je een opname die je lang bij blijft. Er zou een vrouw komen vanuit de thuissituatie. Het was een dame van ver in de tachtig. Ze woonde haar leven lang samen met haar tweelingzus. Nog nooit waren de twee één dag niet samen geweest. Maar nu zou haar zus moeten worden geopereerd aan haar knie. Eigenlijk wilde ze dat niet. De reden was dat ze dan haar zus alleen zou moeten laten. Ze verzorgde haar zus vanaf het moment dat hun ouders overleden waren.

 

Verstandelijke beperking 

De tijdelijke cliënt die bij ons zou komen logeren was verstandelijk wat beperkt. Ze kon nog best veel zelf, met een beetje aansturing en begeleiding. Ik beloofde de bezorgde zus dat wij haar tweelingzus goed zouden verzorgen tijdens haar afwezigheid. En dat ze bij ons in goede handen was.

 

Omhelzing

Toen het opnamegesprek erop zat stonden de beide dames op en omarmden elkaar. Zelden heb ik zo’n brok in mijn keel gehad bij het zien van een afscheid van twee mensen. Het was ontroerend te zien hoeveel deze twee van elkaar hielden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.