Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Op naar het tweede jaar!

Met nog een week te gaan en al negen weken achter de rug van deze laatste periode, kijk ik terug op het afgelopen jaar. Ik vond het geweldig.

Ik ben al bijna klaar met mijn stage in een verzorgingshuis. Ik heb hier zo veel geleerd en gedaan. Huishoudelijke zorg, basiszorg, rapporteren noem maar op. Maar wat ik ook heb geleerd is de samenwerking tussen mijzelf en mijn collega’s.

Ik kan goed met de bewoners omgaan en zij met mij, gaven zowel de bewoners als de teamleider aan. De samenwerking tussen de collega’s en mij loopt goed en ik heb me de beroepsproducten eigen gemaakt. Deze beroepsproducten bestonden uit huishoudelijke zorg, basiszorg, rapporteren en het individueel zorgplan toepassen. Deze 4 producten werden op het eind van de stage beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of een goed. Voor deze 4 beroepsproducten heb ik allemaal een goed behaald!

Het ging allemaal sneller dan gedacht. Het lijkt wel gisteren dat ik me aanmeldde voor de opleiding en nu heb ik al vakantie! Toch wil ik ook nu een deel werken in de zorg. Dat werd me ook gevraagd door de leidinggevende op mijn huidige stageplaats. En daar ben ik blij mee want ik heb het prima naar mijn zin in verzorgingshuis ‘De Wieken’.

Nu een paar weken vakantie, dan drie weken vakantiewerk en daarna mag ik weer aan de slag voor het tweede jaar. Ik kan niet wachten!

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Heey Quinten,
  hartstikke goed toch dat het zo goed is gegaan 🙂 Het had misschien ook totaal anders kunnen gaan. Heb zelf net eerste dag van vakantiewerk erop zitten. Ging weer lekker, behalve dat een mevrouw mij behoorlijk aan het uittesten was en precies kon vertellen hoe het allemaal wel niet moest gaan volgens haar. Ben 3 kwartier bezig geweest ipv 15 minuten. Have fun met je werk in De Wieken.
  groetjes Jochem

 3. Super, dat het zo goed is gegaan!
  Ik vind dat een stage in het verzorgingstehuis in het begin van je opleiding heel goed is. Je maakt zo goed kennis met de basis van verpleegkunde. De werkdruk, het overzicht op de zorg, het samenwerken, maar ook het wennen aan het uitvoeren van ADL. Een valkuil is vaak dat studenten dan denken van, is dit het nou? Studeer ik hier 4 jaar voor? Het is belangrijk dit wel op zij te zetten, want dat is natuurlijk helemaal niet zo. Je gaat in de rest van je opleiding nog veel verder en dieper. Maar dit is een goede basis, van hier uit kun je zo goed verder naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, thuiszorg, psychiatrie, enzovoort.
  Heel veel succes!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.