Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overdosis?

Hoofdpijn. Stevige hoofdpijn. Ik heb het eigenlijk nooit, maar vandaag is het er. Mijn hoofd doet ongelooflijk zeer, het bonkt, het klopt en het zeurt.
Overdosis?

 

Na een uurtje op de bank en wat koppen thee dan toch maar besloten om een paracetamol te pakken. Dat doe ik niet zo snel. Maar het zakte niet en ik moet nog zoveel vanavond, dus tegen beter weten in…

Op nursing.nl lees ik in een bericht over het aantal vergiftigingen door de vrij te verkrijgen medicijnen zoals paracetamol en ibuprofen. Ik verbaas me er niet over. Heel conservatief ben ik daar al zolang het bestaat tegen. Een paracetamolletje dat kan ik nog wel begrijpen, maar ibuprofen daar zal je toch snel pantazol bij moeten gebruiken wil je het nog allemaal een beetje kunnen verdragen. En daarvoor moet je toch weer naar de apotheek. Een vriendin van mij, die bij de Etos werkt, zuchtte toen ze een cursus moest doen om de medicijnen te leren die ze verkochten. Teveel werk, vond ze, het stond toch allemaal in de bijsluiter? Ik vind het goed dat de drogist dat doet, maar toch gaat het ergens fout. In het bericht lees ik dat er veelal fouten worden gemaakt met de dosering. Speelt men wellicht graag zelf dokter;  een onschuldig pilletje kan toch geen kwaad? Ik stond ooit achter een vrouw bij de drogist die paracetamol kocht. Maar liefst acht doosjes!!! Ze kreeg ze zonder pardon mee, terwijl bij mijn apotheek de regel geldt dat je medicatie voor 3 maanden meekrijgt. Niet altijd even makkelijk, maar begrijpelijk.

Ik verbaasde me echt over de acht doosjes paracetamol. Bij het slikken van één doosje kan je al een behoorlijke bloeding krijgen. Laat staan met de inhoud van acht doosjes. Niet het meest geschikte medicament voor een tentamen suïcide, maar je kunt het toch allicht proberen.

Medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn, vaak is het heel handig. Voor de vakantie een doosje bisacodyl want het zou toch vervelend zijn als de boel verstopt raakt. En een beetje Norit voor de diarree. Maar stel dat je een voedselvergiftiging hebt, dan kunnen beide medicijnen ineens heel gevaarlijk worden.

Medicijnen vrij verkrijgbaar: gevaarlijk of moet het gewoon kunnen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.