Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pech, dubbel pech

Elke keer als Ria thuiszorg cliënt meneer Van Velsen bezoekt, heeft ze een lekke band. Ze snapt er niks van.

Omdat ik niet autorijd, fiets ik veel voor mijn werk. Dat is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Maar het heeft ook nadelen. Op een ochtend, toen ik weg wilde gaan bij mijnheer Van Velsen, had ik een lekke band.

 

Fiets lenen

‘Pak de fiets van mijn dochter maar,’ zei hij, terwijl hij op de hometrainer zat, ‘die kunnen we wel even missen, soms gebruiken mijn kinderen die.’ Dat was een geluk en ik bracht mijn fiets naar de fietsenmaker daar in de straat. Maar toen ik voor de tweede en derde keer een lekke band had toen ik naar de heer Van Velsen moest, werd het mij te gortig. Ik vroeg me af waarom ik telkens een lekke band had als ik naar hem ging.

 

Beukennootjes

Toen ik een kopje koffie dronk terwijl hij zat te ontbijten zei ik: ‘Zou het kunnen zijn van de beukennootjes op de Spoorlaan?’ ‘Ja, dat zou best kunnen,’ zei hij: ‘Die hulsjes, daar zitten scherpe kantjes aan.’ ‘Dan fiets ik voortaan door de Stationsstraat,’ antwoordde ik. Hij keek me aan en grinnikte: ‘Dat hoef je niet te doen,’ was zijn reactie, ‘daar staan ook beukenbomen.’

 

Verboden te fietsen

Mijnheer Van Velsen is opzichter geweest bij de groenvoorziening in zijn woonplaats.

Ik ging mijn route eens kritisch bekijken en zag dat er op het fietspad aan de Spoorlaan inderdaad veel beukennootjes lagen. Ik fietste een tijdje over de rijbaan en niet op het fietspad. Mag niet, maar het hielp wel: ik had geen lekke banden meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.