Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioen: ver van je bed?

Afgelopen week was pensioenmaatschappij PGGM opzienbarend in het nieuws. Voor velen van ons is dat ook ónze maatschappij. PGGM zou beleggen in bedrijven die investeren in clusterbommen, wapenhandel en kinderarbeid.
Pensioen: ver van je bed?

In de korte jaren dat ik in de zorg werk ben ook ik klant bij PGGM. Misschien is dit nieuws voor sommigen een reden om nog eens na te denken over hun keuze voor PGGM, voor anderen misschien een ver van mijn bed show.

Voor mij persoonlijk een leuke brug om eens wat over pensioenen te schrijven. Vierentwintig ben ik, en vanaf de jaren dat ik werk weinig bezig met mijn pensioen. Iedere maand gaat er van mijn loon een bedrag af, maar wat ik later zal ontvangen is mij een raadsel, het boeit me niet zoveel ook.

In een voorlichting die PGGM ooit gaf in samenwerking met Careon op ons werk kwam inderdaad naar voren dat veel collega’s van mij er zo ook over denken. Nog zo ver weg, laten we eerst maar diplomeren/specialiseren/een aantal jaren werken. Dat komt nog wel…

Hoewel, het lijkt erop dat,  net als nu al in Duitsland, straks voor ons het pensioen pas op hogere leeftijd dan 65 beschikbaar zal komen: langer doorwerken dus. Nu is er al discussie geweest of er bij ‘zware beroepen’ geen vervroeging van het pensioen moet komen en dat geldt dan natuurlijk des te meer.

Zou dat wellicht ook niet voor de zorg kunnen gelden of is dat soms geen ‘zwaar beroep’?!

Ps: hoe ver van je bed is jouw pensioen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.