Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel Alexia: Pikante belevenis

Het moest anders. Vernieuwender, interactiever, sprankelender en nóg informatiever. Een ware belevenis voor verpleegkundigen, waar ze weken later nog over praten. Geen saai congres waar je in een urenlange zit volgestouwd wordt met informatie, maar een geheel nieuwe ervaring met nieuwe sprekers en charismatische persoonlijkheden die hun sporen binnen de verpleegkunde verdiend hebben.

 

Dé plek waar jij je als verpleegkundige thuis voelt. Een belevenis, een experience. De Nursing Experience. Jouw wereld. Dát moest het worden, vonden wij.

Ga er maar aanstaan, want hoe ontwikkel je zoiets?

De beste congresontwikkelaars, de Nursingredactie, creatieve marketeers en sponsors en een panel van verpleegkundigen sloegen de handen ineen en debatteerden, wikten en wogen, kreunden, vochten en lachten met elkaar om de beste onderwerpen en slimste workshops te bedenken. Daar zijn we maanden geleden al mee begonnen en dan is het ineens november. Time flies when you’re having fun. De spanning stijgt, langzaam maar zeker ontvouwt het programma zich voor ons. En we zijn tevreden, trots en opgetogen, want het wordt zo leuk! Een combinatie van pittige klinische lessen, interactieve workshops, praktijkoefeningen en spannende sprekers.

Over spannend gesproken. Een tikkeltje pikant misschien? Wellicht ken je haar wel: Marjan Berk, en zo niet, dan moet je snel het interview met haar lezen op pagina XXX. Deze krasse dame is begonnen als verpleegkundige en nu een bekend schrijfster. Onlangs kwam haar nieuwste boek uit: ‘Bedvrienden’. Een boek met een erotisch tintje… Zijn ze bij Nursing dan helemaal gek geworden? Wat heeft dat te maken met verpleegkunde? Tsss… Toegegeven, sex sells. Maar we zouden Nursing niet zijn als we hier geen bijzondere draai aan zouden geven. Marjan Berk is eregast op de Experience en zal dan in een gesprek met mij dieper ingaan op het thema seksualiteit bij ouderen, nu een ‘hot’ item in de zorg.

Het onderwerp ‘ouderen’ staat sowieso centraal op de Experience, evenals de toekomst van de zorg. Nursing wil vooruit; de verpleegkunde en jouw verpleegkundige professionalisering een dikke duw in de rug geven. Dat vraagt ook wat van jou als verpleegkundige. Je zult op de Experience ook zelf aan de bak moeten. Met klinisch redeneren, colleges anatomie en fysiologie, medisch rekenen en het interpreteren van labwaarden. Pittig en inspannend, maar daar staat tegenover dat we ook een flinke portie plezier en ontspanning voor je hebben geregeld.

En zo krijgt de Nursing Experience langzaam maar zeker vorm en inhoud. Spannend genoeg? Vertel het mij! Ik ontmoet je graag op 6 en en 7 december in de Reehorst in Ede.

Alexia Hageman
Hoofdredacteur Nursing
Alexia.hageman@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.