Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Porseleinkast

De regering wil aan de ene kant veel verzorgenden erbij, aan de andere kant bezuinigen ze op scholing. Conny snapt het niet meer.

Er is iets vreemds gaande in zorgland. Aan de ene kant wil men in Den Haag een fiks aantal zorgverleners bij het huidige bestand toevoegen. En aan de andere kant wordt de mogelijkheid mensen te scholen om te gaan werken in de gezondheidszorg, onaantrekkelijk gemaakt. Want vanaf de leeftijd van 30 jaar, zal men zelf de opleiding moeten gaan bekostigen. Volgens mij is dit bovendien ook nog een vorm van leeftijdsdiscriminatie!  De hele kwestie staat haaks op elkaar, dat is duidelijk.

 

Geen prikkel
Helaas zal er voor met name mensen die zich willen laten omscholen op een latere leeftijd, geen prikkel vanuit gaan, als men zelf de kosten voor de opleiding opdraait. Het zal naast het toch al zo geplaagde imago van het werken in de zorg, geen positieve bijdrage gaan leveren.

 

Scherven

Ik vraag mij af of de politiek zich goed realiseert dat door zich te gedragen als een olifant in een porseleinkast, het land juist meer geld gaat kosten. De scherven vliegen in het rond, en overal komen er barsten in. Hiermee krijgen we een zeer breekbaar stelsel. Als voorbeeld zie ik de ingevoerde marktwerking in de zorg.  En het landelijk EPD, is nu ook niet zo’n succesnummer te noemen.

 

Terugdraaien

Het is dus niet voor het eerst dat er dingen worden bedacht die veel problemen voortbrengen, welke dan uiteindelijk weer terug worden gedraaid. Echter, gezien de toch wel nijpende kwestie van geen voldoende beschikbaar zorgpersoneel, is het volgens mij noodzakelijk om het voorgenomen besluit onmiddellijk te annuleren. Regeren is voorzien, laat men dat dan alsjeblieft ook doen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.