Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinsjesdag

Prinsjes- dag komt er weer aan. En ik weet zeker dat het ka- binet ook in de zorg weer flink gaat bezuinigen.

Prinsjesdag 2009 komt eraan. En zoals te verwachten valt draait de media op volle toeren om alvast nieuwsfeiten op tafel te krijgen. Twee feiten zijn zeer zeker aan de orde: het kabinet gaat flink bezuinigen, en vast ook in de zorg.

Bezuinigingen in de zorg: helaas een telkens terugkerend discussiepunt. Die bezuinigingen wekken bij veel verzorgenden behoorlijk wat frustratie en ergernis op. Ook bij mijzelf, want ik vraag me soms af wanneer we nu eindelijk eens onder normale omstandigheden kunnen gaan werken. Gelukkig gaat er ook veel goed, maar in de basiszorg is bijna elke dienst is een gevecht tegen de klok. De personeelsbezetting is telkens weer een avontuur om rond te krijgen, vanwege het hoge ziekteverzuim en het werk dat zich opstapelt.

 

Voor mij blijft het werk als verzorgende nog steeds een uitdaging. Het geeft mij veel voldoening als ik mijn dienst kan overdragen aan een collega in de wetenschap dat ik het die dag weer gered heb. Maar toch betrap ik mijzelf erop dat ik soms een knagend gevoel van onmacht voel. Vooral als ik me besef dat je de cliënten eigenlijk niet heb kunnen geven waar ze recht op hebben. Heel veel collega’s zijn om die reden toch afgehaakt.

Ik ben heel benieuwd wat de troonrede ons gaat brengen. En dan in het bijzonder op het gebied van de zorg. Een ding staat voor mij vast: nieuwe bezuinigingen in de zorg komen eraan!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.