Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rampenplan

Studenten in lege kamers van zorginstellingen laten wonen. Een rampenplan, volgens Conny.
student

Er komt leegstand in verzorginghuizen. En tussen de ouderen die er dan nog wonen, komen studenten de lege kamers opvullen. Nee, geen grapje, het staat te lezen in de kranten. Het meest rare vind ik dat men de illusie heeft dat het in kosten zal gaan schelen wanneer men pas vanaf zzp 3 in een woonzorgcentrum wordt opgenomen. Maar ik ben bang dat dit de zoveelste debacle zal gaan worden…

 

Thuiszorg

Als iemand zorg nodig heeft en thuis woont, zal er ter plekke zorg moeten worden verleend. Hoeveel kost het om tweemaal per dag die zorg daar te geven? Reistijd, alle bijkomende problemen die in de loop van de dag zijn opgespaard, en dan de daadwerkelijke geplande zorg leveren. En ook alle aanpassingen die in een huis nodig zullen zijn. En wat als er ineens ongeplande zorg ontstaat? Hoeveel leed zal hierdoor ontstaan, omdat je nooit acuut kan inspringen op een onverwachte zorgvraag?

 

Tijdswinst intramuraal

Degenen die verantwoordelijk zijn voor bovenstaand onzalig plan, weten echt niet waar zij mee bezig zijn! Iedereen die kan rekenen weet dat een centrale plek zoals een verzorgingshuis vele malen goedkoper is in het zorg leveren. Als ik bekijk hoeveel tijd ik nodig heb om de ochtend adl te geven aan 21 cliënten in vergelijking van een collega in de thuiszorg, dan is er een aanzienlijk tijdswinst aan mijn kant.

 

Studenten

En laat ik maar niets zeggen van de studenten welke een geheel ander levensinvulling hebben. Nee, geen goed plan, dit gaat zoals ik net al zei, een regelrecht fiasco worden.

 

Wat vind jij ervan? Laat je reactie hieronder achter!

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.