Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regeerakkoord

Verzorgende Conny is heel blij met het nieuwe regeerakkoord, waarin veel geld gereserveerd is voor de zorg.

Als het allemaal doorgaat wat men in het regeerakkoord is overeengekomen, dan zal voor de ouderenzorg een stap in de goede richting zijn. Er wordt namelijk 1 miljard euro extra vrijgemaakt om 12.000 arbeidsplaatsen te creëren. Wat een heerlijk vooruitzicht!

 

Ouderenmishandeling

En daar blijft het niet bij want men wil ook gaan investeren in de kwaliteit van de instellingen.  Daarnaast is er ook aandacht voor ouderenmishandeling. Er zal een verplichte verklaring van goed gedrag komen voor mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

 

Kleinschalig wonen

Op het gebied van ouderenzorg staat er nog veel meer op programma. Er zal ook gesleuteld gaan worden aan de grootte van de instellingen. Dit betekent meer kleinschaligheid voor de bestaande settings. Waar ik ook blij van word is, dat er gekeken zal worden naar overbodige rompslomp. Hopelijk resulteert dit in minder bureaucratie en tussenlagen van functies. Volgens mij valt daar nog veel winst te behalen.

 

Actie!

Uiteraard zijn bovenstaande woorden, woorden op papier. Maar dat het ernst is met de ouderenzorg is wel duidelijk. Feit is dat er een vergrijzing aan zit te komen. Daar is personeel voor nodig. Het kabinet wil dat er 12.000 arbeidsplaatsen erbij komen. Dan zal het werken in de zorg in een positief daglicht moeten komen te staan.  Laten wij met zijn allen daarvan bewust zijn. De omzetting van papier naar de werkelijkheid is een kwestie van tijd. De ambtenarij staat bekend om zijn trage molens. Ik hoop dan ook dat er snel actie komt vanuit Den Haag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.