Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Risciosignalering

Conny is blij dat er een poster is gemaakt voor risicosignalering.

Hulpmiddelen kunnen zeer handig zijn.  Elke dag wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt. Of het nu gaat om een tillift, of bijvoorbeeld een easyslide welke ik gebruik bij steunkousen aan en uit te trekken, het is prettig om ze te gebruiken. En het is niet alleen voor de verzorgenden een uitkomst, maar ook voor de cliënten is het meestal kwaliteitsverhogend.  Kortom, ze zijn zeker in de uitvoer van de gezondheidszorg onmisbaar.

 

Protocollen

Op mijn afdeling werken wij met allerlei protocollen en richtlijnen. Ook vanuit de kaders van verantwoorde zorg moeten wij als zorgverleners ons werk verantwoorden. Er zijn een heleboel regeltjes en voorschriften waar wij aan moeten voldoen. Ook dit zijn hulpmiddelen om te kijken of wij het werk wel naar behoren doen. Bij ons weet iedereen waar hij of zij op moet letten. En het is echt niet zo dat ik bij elke handeling een protocol doorlees. Maar toch is het wel belangrijk om van tijd tot tijd je weer eens in de materie te verdiepen.

 

Poster

Op de site van V&VN kun je een risciosignaleringsposter met daarbij werkkaarten downloaden. Het is een heel handige overzichtskaart met een stappenplan waarop je in één oogopslag de meest voorkomende problemen kunt zien die in de ouderengezondheidszorg voorkomen. Erg praktisch weergegeven staat waar je op moet letten en wat je kunt doen bij incontinentie, medicijnen, decubitus, depressie en voeding. Het is vooral gericht op preventie en het is aan ons verzorgenden, omdat wij de cliënten dagelijks meemaken, om gebruik te maken van dit handig hulpmiddel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.