Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roosteren

Het regelen van vakanties zorgt bij Conny voor veel stress.
agenda

Vakantie en vrije feestdagen voor zorgpersoneel geven vaak problemen voor de planners die verantwoordelijk zijn voor het dienstrooster. En niet alleen voor hen, ook voor de aanvragers zelf. Het is meestal een heel gepuzzel om alle aanvragen naar eer en geweten te verdelen .

 

Schuiven

Bij ons is het vaak schuiven en kijken naar eerdere jaren. De bedoeling is dat het niet altijd dezelfde collega’s zijn, waarmee geschoven wordt. We zullen het met zijn allen zo eerlijk mogelijk moeten oplossen. In de periode van de grote schoolvakanties zitten de meeste knelpunten. De grootste groep heeft schoolgaande kinderen. Ook bij de collega’s zonder kinderen kan een bepaalde datum problematisch zijn als de partner verbonden is aan een verplichte vrije vakantieperiode. Dit is vooral bij werknemers die afhankelijk zijn van de bouwvak.

 

Haken en ogen

En dan zijn er ook nog degenen van wie min of meer verwacht wordt dat zij in het voor- of naseizoen vakantie opnemen. Juist om de verspreiding van aanvragen te creëren. Deze collega’s hebben vaak als gevolg hiervan wat minder mooi weer. Allemaal haken en ogen en veel gedoe voor iedereen.

 

Veel stress

De meeste collega’s vinden het een vervelende bijkomstigheid, die aanvragen. Voor mij geeft het altijd veel stress. Mijn vakantieaanvraag is na een week opschuiven vastgelegd. Het werken in de zorg geeft je veel voldoening, maar vraagt ook een behoorlijke flexibiliteit. Je weet het maar nooit als je in de zorg werkt. Alles valt en staat bij de bezetting op de afdeling. Laatst hoorde ik van iemand die verleden jaar als gevolg van onderbezetting, pas in het najaar op vakantie kon.

 

Is jouw vakantie-aanvraag voor de zomer goedgekeurd en kun je gaan wanneer je wilt? Laat het weten op onze nieuwe poll!

 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.