Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouleren

Conny's werkgever heeft besloten dat veel verzorgenden verplicht op een andere afdeling moeten werken. Daar is niet iedereen blij mee...

Bij onze organisatie is het besluit genomen om het personeel na vijf jaar gewerkt te hebben op een bepaalde afdeling, te laten rouleren naar een andere afdeling. Dit is bij de meeste collega’s niet met gejuich ontvangen. Sterker nog, het heeft heel veel emoties losgemaakt.

 

Dwingend 

Want het is een roulatie met een verplicht karakter.  Als iets verplicht wordt, betekent het dat iets dwingend opgelegd wordt. Concreet houdt het voor het zorgpersoneel in, dat er geruild moet worden met gelijke functies van de afdelingen onderling. In mijn geval kan dat betekenen dat ik van het woonzorgcentrum word overgeplaatst naar een PG-afdeling of een somatische afdeling.

 

Diverse doelgroepen

Op zich vind ik rouleren een mooie mogelijkheid voor degene onder ons die het fijn vinden om met diverse doelgroepen te werken. Maar de meeste collega’s hebben juist voor een specifieke doelgroep gekozen. De één vindt het fijn om demente bewoners te werken, terwijl er evengoed collega’s zijn die er niet aan moeten denken!

 

Sterke punten

Ik ken mijzelf en weet waar mijn sterkste punten liggen. En juist op de plek waar ik nu werk, komt dat het beste tot zijn recht. Ik ben helemaal in mijn element als ik coördinerend bezig kan zijn. In een woonzorgcentrum is de juiste mix aanwezig om de competenties te gebruiken waar ik mij het prettigst bij voel.

 

Geen ruimte om te kiezen

De meeste teamleden hebben laten weten moeite te hebben met het verplichte rouleren. Maar helaas, het bestuur houdt zich aan het voorgenomen besluit.  Jammer dat er geen ruimte meer is om zelf te kiezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.