Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sandra’s Zeep

Er wordt gefluisterd dat dokters het met elkaar doen. Of met zusters. Net 5 springt daarop in. Heeft Greys Anatomy vertaald naar het ietwat onpersoonlijkere ‘De co-assistent’.
Sandra's Zeep

Hoewel ik geen dokter ben, droom ik mij af en toe een Meredith Grey. Omringd door mooie en bijzondere collega’s, liefdes, intriges en ethische kwesties. Voor Nursing doe ik een poging een verpleegkundige versie te ontwikkelen.

Voor het gemak noemen we de hoofdrolspeelster maar even Sandra. Ze is halverwege de twintig. Werkt op een hectische verpleegafdeling met de meest uiteenlopende ziektebeelden. Ze heeft alleen maar fotogenieke collega’s met karakterkoppen en ‘good looks’.

Er is een heel chagrijnig afdelingshoofd. Vrouw. Type kenau en ik-weet-het-altijd-beter. In de loop van het verhaal wordt ze wat softer, flexibeler. En blijkt ze stiekem verliefd op één van de bloedmooie broeders. Sandra’s afdeling is bezet met evenveel man- als vrouwverpleegkundigen. Er is bovendien een setje van vijf aantrekkelijke dokters. Twee zijn er vrouw.

De ene is niet erg stress-bestendig. Foetert en gromt als de werkdruk toeneemt. De ander is heel inspirerend. Zegt wijze én grappige dingen. Weet werkelijk alles wat er in de medische wereld te weten is. Een lopend farmacotherapeutisch kompas. En ze is er heel bescheiden in. Met haar grote groene ogen en lange rode haren, weet ze twee broeders te inspireren tot een ingewikkelde driehoeks verhouding.

De mannen. Eén is chirurgig arrogant. De tweede is heel aantrekkelijk van binnen, maar ziet er niet uit. De derde heeft een lief gezicht, maar maakt er een bende van op de afdeling. Hij maakt heel slordige fouten, die zusters dan opruimen.

De verpleging. Een stuk of vijftien steeds terugkerende gezichten. Zes ervan leer je heel persoonlijk kennen. Er is dus Sandra. De mooiste van het hele stel. Iedereen heeft een beetje een zwak voor haar. Ze is wat chaotisch en vergeetachtig. Maar op een meest charmante manier. Ze is zorgzaam voor patiënten én collega’s. Sandra heeft twee leeftijdsmaatjes die tegelijk op de afdeling zijn begonnen. Eén is vrouw hartsvriendin. IJdel, maar verder heel kritisch. Ze werkt als een beest, zolang haar en make-up goed blijven zitten. Bovendien wordt er gefluisterd dat ze ‘het doet’ met heel wat collega’s. Het andere maatje is een broeder. Al even aangenaam voor de ogen. Maar hij weet dat niet. Is te druk met zijn werk en patiënten om te zien dat ze met bosjes voor hem vallen. Hij is George-achtig lief, maar McDreamy-knap…

Tja, ik kan zo nog wel verder gaan.

Wie fantaseert er met me mee? Of heeft iemand nog een praktijkervaring of collega die zo in deze ziekenhuissoap zou passen? En hoe moet deze serie heten?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.