Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sinterklaas

Conny zoekt Sinterklaas presentjes uit voor de bewoners.

Ieder jaar krijgen onze cliënten een Sinterklaaspresentje. Elke collega trekt twee envelopjes met een willekeurige naam. We mogen per bewoner vijf euro besteden. Nu is dat niet erg veel geld om een cadeautje te kopen. Meestal bij de vrouwelijke cliënten is de keuze wat makkelijker. Er wordt dan ook veelvuldig gekozen voor een doucheschuim in een leuke geschenkverpakking. Verleden jaar had ik twee mannen en ik heb dan lang moeten zoeken eer ik wat gevonden had. Een minikerstboom met lichtjes was een leuk alternatief voor aftershave. Het paste dan wel niet volledig in het budget maar daar had ik geen moeite mee. Zeker toen ik zag hoe blij iemand kan zijn met iets simpels als zo’n klein boompje.

 

Marsepein

Een paar dagen geleden kwam ik in gesprek met een cliënt. Ik vroeg aan haar of ze vroeger in haar jeugd ook aan Sinterklaas deden. O ja, kwam meteen het antwoord. Het was natuurlijk niet zo uitgebreid als tegenwoordig maar ze herinnerde zich dat er altijd iets van marsepein was. En een cadeautje, meestal in de vorm van een paar gebreide handschoenen of sokken, zo vertelde ze mij. Tja, zei ik, daar hoef je nu niet meer mee aankomen. Ik zie mijn dochter al voor me! Ze zou niet staan jubelen met zoiets… ‘Ach kind, zei ze tegen mij op een troostende toon, mijn kleinkinderen ook niet hoor!’  Ik heb vijf euro te besteden per cliënt. Voldoende voor een paar handschoenen of sokken, een leuk idee. Onze oudere generatie is er gelukkig nog blij mee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.