Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slaappillen

Blogger Conny sust cliënten die boos zijn over de slaapmiddelen die uit het pakket gaan.

Ineens worden wij overspoeld met adviezen over het hoe te stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen. Zoals nu iedereen wel weet gaat deze medicatieverstrekking verdwijnen uit het basispakket. Onze cliënten van het woonzorgcentrum hebben een brief met informatie van de apotheek gekregen. Voor bijna de meeste cliënten geldt nu: of betalen uit eigen zak, of stoppen… Nou ja! Dat laatste is natuurlijk wel erg resoluut. Iedereen die een beetje de werking van deze middelen kent weet dat het ontwennen van de medicatie na jaren niet zo gemakkelijk is.

 

Warme melk

Mevrouw Klasen kwam een beetje bozig met een folder aanlopen. ‘Zuster! Moet u nou eens kijken!’ riep ze luid. ‘Alsof ik van een bosje bloemen rustig wordt… En een hobby? Wat voor hobby kan ik nu gaan doen? Met mijn reumahanden zeker? En warme melk? Wat een waanzin! Dat is een middeltje voor mensen die in sprookjes geloven. Nee zeg, aan mijn verstand mankeer ik toch echt niets hoor.’ Nieuwsgierig las ik het foldertje. En inderdaad stonden er een aantal van zulke tips in vermeld. Ze stond nog steeds haar hoofd te schudden, vol van ongeloof. ‘Kom’, zei ik lachend, ‘rustig blijven, anders moet ik u een extra tabletje oxazepam gaan geven.’ Gelukkig kon ze er hartelijk om lachen. Ze nam zich voor om ze dan maar zelf te gaan betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.