Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slechtste verpleeghuis van Nederland?

En dan bungel je opeens onderaan de ranglijst … Plaats 334, om precies te zijn. Dat had het Roosendaalse verpleeghuis St. Elisabeth vast niet voor ogen toen ze begonnen aan een grondige renovatie.

En dan bungel je opeens onderaan de ranglijst … Plaats 334, om precies te zijn. Dat had het Roosendaalse verpleeghuis St. Elisabeth vast niet voor ogen toen ze begonnen aan een grondige renovatie. 

 

Leefden er voorheen drie bewoners op dezelfde kamer, straks zal het verpleeghuis alleen maar eenpersoonskamers tellen. En dan is het best lullig om in De Volkskrant de laatste plek in de ranglijst voor verpleeghuizen te bezetten.

 

Kritiek

Nu de eerste schrik en mediahype voorbij is, groeit de kritiek op de ranglijst. Zo vindt ActiZ de lijst zwaar achterhaald omdat De Volkskrant zich baseert op inspectieformulieren die jaren geleden zijn ingevuld. Ook de Atlant zorggroep waaronder verpleeghuis Immendaal uit Beekbergen (eennalaatste plaats op de ranglijst) valt, is niet blij met de lijst. Inmiddels heeft de zorggroep een HKZ-certificaat gekregen.

 

Ik kan me voorstellen dat het voor de verzorgenden die werkzaam zijn in het St. Elisabeth een laatste plaats op de ranglijst geen fijne stimulans is. Het werken in de zorg is al zwaar genoeg, en niemand zit te wachten op een dergelijke ‘beloning’. Of zullen verzorgenden het juist als een extra stimulans zien? Als een aanwijzing dat de dingen compleet anders aangepakt moeten worden? Dat er eindelijk in kaart gebracht is hoe het ervoor staat in de Neerlandse verpleeghuizen, is nooit verkeerd. Jammer dat het niet iets eerder was gebeurd. Of later, in het geval van St. Elisabeth…

 

Bekijk het filmpje over het bezoekje aan het beste en slechtste verpleeghuis van Nederland (volgens de ranglijst).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.