Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Social Media

Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn, Youtube. De sociale media worden steeds meer door de zorg gebruikt.

Sterker nog, er is zelfs een Sociale Media Monitor, die periodiek aangeeft wat er in de zorg met de sociale media wordt gedaan. Jullie moeten zelf de cijfers maar eens lezen. Beetje apart is de opmerking op hun site dat het Maasstad Ziekenhuis inspireert als het om sociale media gaat. Zeker  nu dit ziekenhuis op een heel andere manier in het nieuws is gekomen.

Zelf ben ik ook actief op Twitter. Onder de naam BroederJos probeer ik op zijn tijd wat te melden over mijn beroepsactiviteiten. Ik haal nog veel meer het leuke nieuws binnen van mensen die ik volg. Een van de meest actieve Twitteraars is een zekere Vernon Dutton, die onder de naam Nursingpins zo’n 2800 volgers heeft en zelfs ook nog een Nurses Daily publiceert!

Ongetwijfeld zullen er nog veel meer interessante verpleegkundige Twitteraars zijn. Uiteraard sta ik open voor tips op dat gebied!

Toch kwam via Facebook mij een bericht onder ogen, die me toch aan het denken zet. In Engeland loop je het risico om uit het register te worden geschrapt als je via de sociale media contact hebt met patiënten of kritisch schrijft over je werk.

Hoe denken we daar in Nederland over? Is vrijheid van meningsuiting niet een heel groot goed, waar je niet aan moet komen? Of heb je als verpleegkundige toch een andere mores, en word je geacht je kritiek binnenskamers te houden?

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.