Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatslot cadeau

'Een royaal bedankje van een tevreden patiënt! Persoonlijk zou ik het geld aan een goed doel willen schenken.'

Wat een cadeau, zo’n winnend staatslot!! Als je zomaar 25.000 euro wint, dan krijg je wel een warm gevoel. Oké, je moet het wel delen met je collega’s, want het is voor de hele afdeling. Een royaal bedankje van een tevreden patiënt!

 

Persoonlijk zou ik het geld houden en met de afdeling aan een goed doel willen.

 

Gebakjes, bloemen en chocolaatjes: daar heeft niemand moeite mee. Maar je mag helaas dit soort grote bedragen niet aannemen, zo staat in de Beroepscode V&V. En daar heb je wel een punt. Want er kunnen ongewenste situaties ontstaan door het feit dat je met giften ‘omkoopbaar’ kunt zijn. Of je collega voelt zich misschien wel achtergesteld, als jij alleen met een persoonlijk cadeau naar huis gaat. Want tja, die collega heeft net zo goed haar best gedaan.

 

Ik vraag mij af of er ook een soortgelijke code bestaat voor alle bonussen die bestuurders verwerven. En bijvoorbeeld apothekers, die krijgen toch ook bonussen? Zullen deze mensen nou ook het geld wat ze krijgen in een potje stoppen voor een nobel doel in de zorg?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.