Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Mijn collega’s steunen me waar ze kunnen’

Conny krijgt gruwelijk nieuws over haar broer te horen. Haar collega's steunen haar zoveel mogelijk.

Zeven weken geleden is mijn jongste broer naar aanleiding van een knobbeltje in zijn hals en wat andere vage klachten, op één dag door de medische molen gegaan. Het is fijn dat je zo binnen een dag van allerlei onderzoeken en testen die je dan ondergaat, meteen de uitslag krijgt. En die was niet best… Niercelkanker in beide nieren, drie tumoren in de longen en één in de hals. Mijn broer zit in de vierde stadium wat betekent palliatieve fase. In gewone woorden; uitbehandelt en geen genezing mogelijk. Omdat mijn broer alleenstaand is probeer ik hem zoveel mogelijk bij te staan.

Vreselijk

Hij heeft een kuur gehad van vier weken. Helaas is het resultaat niet geworden waar wij op hoopten. Hij is nu opgenomen in het ziekenhuis en heeft uitval over rechts. Een CT-scan van het hoofd heeft nog eens twee tumoren laten zien, in zijn hersenen. Het is vreselijk om iemand waar je veel van houdt te zien in deze ellende.

Cliënt

Op mijn afdeling heb ik een cliënt die in een zelfde soort fase zit. Ook voor hem ziet het er niet best uit. Hij is op de hoogte van mijn broer en dit schept een bijzondere band. Hierdoor ben je meer als anders betrokken bij de ernst van de ziekte en alles wat het met zich meebrengt.

Steun collega’s

Ik heb de laatste weken erg veel steun mogen ervaren van al mijn collega’s. Ik voel mij gedragen en waardeer enorm de warmte om me heen. En de wetenschap dat ik alle ruimte krijg om deze moeilijke tijd het hoofd te bieden, is onbeschrijfelijk. Collega’s, bedankt!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.