Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stiekem best leuk

De gemiddelde verpleegkundige vindt aandacht maar onzin: ‘Ik doe gewoon mijn werk en wil zeker niet in het middelpunt van de belangstelling te staan.’ Helemaal niet nodig dus, die Dag van de Verpleging op 12 mei.

Maar dat zeggen de secretaresses ook op Secretaressedag. En moeders op Moederdag. Stiekem zijn ze toch teleurgesteld als ze geen bloemetje hebben gekregen. Valse bescheidenheid noem ik dat. Jammer. Wees trots op wie je bent en wat je kan. Dus recht je schouders, neus in de lucht en lach van oor tot oor. Dit is de dag waarop jij mag stralen.

Zelf stralen is echter niets voor de verpleegkundige. Die wil dat de patiënt gaat stralen. Heel nobel hoor, altijd maar dat geven. Ontvangen is ook een kunst en daar zijn verpleegkundigen in de regel niet goed in. Maar dat kun je leren. Dus mocht je een compliment krijgen op de Dag van de Verpleging, een bloemetje of een andere leuke attentie, knik dan vriendelijk en zeg gewoon eens dankjewel. Niet blozen, geen excuses, niet zeggen ‘Ach, dat is toch helemaal niet nodig.’ Want dat is het wel.
Daarom van harte gefeliciteerd met jouw Dag van de Verpleging. Geniet ervan! Geniet ook van het Nursing meinummer, want dit nummer is voor de speciale gelegenheid anders dan anders. In plaats van zware verhalen over bezuinigingen, werkdruk, rugklachten of inspectierapporten, kozen we er in dit nummer voor om een antwoord te vinden op de vraag wat nou de magie van het vak is.

Wij zeggen het dus niet met bloemen, maar met een vrolijk meinummer en een extra cadeautje: een infuusposter met daarop verschillende intravasculaire katheters. Iedere abonnee van Nursing heeft er een ontvangen. Handig voor in de teampost, medicijn- of materiaalkamer. Dan heb je tenminste ook nog wat aan die Dag van de Verpleging. Nursing is de enige tegen wie je geen dankjewel hoeft te zeggen. Want je hebt gewoon recht op onze attentie als je abonnee bent van Nursing. Stiekem best leuk, toch?

Had je ook wel zo’n infuusposter willen hebben, word dan ook abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.