Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stijgt de hitte naar je hoofd?

Wist jij dat intelligentie daalt, zodra de omgevingstemperatuur hoger wordt dan de lichaamstemperatuur? Daarom even een testje: hoe slim ben jij in deze hitte?

Is een epistaxis levensbedreigend en horripilatio? Welk van de nu volgende woorden heb ik zelf bedacht: horlogeglasnagel, trommelstokvinger of waterzakhand? Bestaat er zoiets als een airconditoner’s long of is het een fabeltje dat je ziek wordt van airco-gekoelde ruimten? Betekent bijziendheid nu dat je alleen nog maar dichtbij ziet of dat je dichtbij niet ziet? Is dorsaal hetzelfde als stuurboord?

Is bovenstaande een makkie voor je, heb je dan de Nursing Challenge al aangedurfd? Want dergelijke vragen en meer komen voor in de anatomie en fysiologie-toets. Dertig kansen om je verpleegkundige kwaliteiten aan te tonen. Want elke toets (vijf in totaal) legt je 30 lastige vragen voor.

In de bescheidenheid van mijn eigen woning heb ik onbespied de eerste toets gewaagd. Eens kijken wat ik me nog herinner na 10 jaar werkervaring, maar even zoveel jaren lesloosheid. Ook in mijn eentje hoefde ik mij niet te schamen. Ik had 21 vragen goed. Een snelle verpleegkundige rekensom leert mij: ik had een 7 op mijn rapport. En dat is genoeg om levens te kunnen blijven redden, toch?

Over rekensommen gesproken, vanaf 1 juni mocht ik laten zien dat ik kon rekenen. Met mijn rekenmachine in de hand en trillende vingers, tikte ik de antwoorden in. Aan het eind van 30 vragen (en een uur zweten) kwam de uitslag: 30 antwoorden goed!
Ik ben op dreef en voel mij de beste verpleegkundige allertijden. Thuis dan. Op mijn werk redeneren mijn collega’s mij geregeld onderuit. En da’s dan weer de volgende toets. Vanaf 1 september mag ik klinisch redeneren. Ik ben benieuwd wat er van mijn illusie overeind blijft…

En nu ben ik benieuwd: scoor jij hoger of lager dan ik?

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.