Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Superhero’s gezocht

We leven in een wereld waarin het steeds vaker draait om ‘de beste willen zijn.’ Kijk naar televisieprogramma’s als The Voice of Holland, So You Think You Can Dance en Holland’s got Talent.

Op zijn tijd zeer vermakelijk, maar ik vrees dat we in de toekomst meer van hetzelfde kunnen verwachten. Zonder talent geen roem, dat is helder. Maar het gaat toch steeds meer over beroemd zijn om het beroemd zijn, in plaats van over de inhoud. De hardwerkende middenmoter lijkt niet meer mee te tellen.

Deze tendens is ook door te trekken naar de gezondheidszorg. Van ons wordt verwacht altijd nieuwe ambities te hebben, ons persoonlijk te willen ontwikkelen en plannen voor de toekomst te hebben. Gewoon lekker hard en met plezier je werk doen is zó 2010. We willen winnen, succes hebben en de beste zijn. Want pas dan tellen we mee. Als ziekenhuis wil je in de top tien staan van de AD Ziekenhuis top 100, de Elsevier top 100 of op zijn minst behoren tot de top 100 Sterkste ziekenhuismerken. Als student doe je uiteraard mee met de Zorgtopperwedstrijd van Calabris, om vervolgens te gaan voor Anna Reynvaanprijs. Ondertussen pak je nog even de Libelle’s Medische Award mee en de Levv Innovatieprijs. Ten slotte eindig je als Zorgmanager van het Jaar op het gala van de Nationale Zorg Jaarprijs. En natuurlijk schrijf je je in voor de prijzen van de zorgverzekeraars, want naast verpleegkundige ben je ook een Mooi Mens (IZZ) en werk je op de beste Zorgafdeling (PGGM) van het land.

Wat? Heb je aan geen van deze initiatieven deelgenomen? Dan behoor je helaas tot die roemloze middenmoters. De hardwerkende, nooit mokkende, gezellige verpleegkundige die ooit begon vanuit de wens om voor mensen te willen zorgen. Schrik niet, Nursing staat volledig achter haar middenmoters. Zonder deze verpleegkundigen staan er namelijk geen ziekenhuizen in welke top 100 dan ook. Verpleegkunde is allang geen roeping meer, maar een keiharde professie waarin het vooral moet gaan om het willen behalen van de beste resultaten voor je patíënten. Dan ben je pas een superhero. En daar horen prijzen bij vinden wij. En daarom hebben wij de Nursing Challenge. Horen wij er ook weer bij. Dat dan weer wel.

Alexia Hageman
Hoofdredacteur Nursing

Alexia.hageman@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.