Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tante Marie

Conny gaat op bezoek bij haar tante in het verzorgingshuis. Ze treft plastic planten aan, omdat de verzorgenden dat makkelijker vinden.

Mijn tante woont sinds twee maanden in een verzorgingshuis. Ik had beloofd om een keer langs te komen. Toen ik het gebouw binnen ging viel het mij op dat het allemaal erg gedateerd uitzag. Donkere smalle gangen en het rook wat muffig.

 

Piepkleine kamer 

Na even zoeken vond ik haar kamer. Er zat een deurbel maar die deed niet. Later hoorde ik dat deze het ook nooit had gedaan. De kamer was piepklein, veel kleiner dan de kamers in onze instelling. Er stond een bed, tafel met een stoel en een kast. Verder een bijzettafeltje met een gemakkelijke stoel waar mijn tante in zat. Het zag er zeer sober en vooral kaal uit. Ze was blij verrast toen ik binnenkwam.

 

Plastic planten

Tante is verzot op planten, dus ik had er een voor haar meegenomen. Ze vond het lief van mij maar ze zei er meteen bij dat ik hem maar weer mee naar huis moest nemen. Ik vroeg verbaasd wat ze bedoelde. De zusters hadden beslist geen tijd voor het verzorgen van planten. Het advies was gegeven om plastic planten in de vensterbank te zetten.

 

Sneller schoonmaken 

Ik dacht dat ze grapje maakte, maar dat was haar echt tijdens de opname verteld. Ook was het niet de bedoeling dat er veel spullen in de kamer neergezet zou worden. Zo kon men sneller schoonmaken. En toch is tante heel gelukkig ondanks de schamele inrichting. Wat ze veel belangrijker vindt is dat de zusters allemaal heel lief en behulpzaam zijn. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.