Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Teambuilding

Altijd weer gezellig, een dagje teambuilding. Of je nou gaat uit eten, skiën of survivallen. Als je leuke collega’s hebt, maakt het allemaal niet uit.

Als uithulp mocht ik toentertijd ook mee op teambuilding. We gingen naar Fantasialand. Wat was dat leuk zeg! Ik zag mijn collega’s eens van een heel andere kant. De zorgcoördinator die zingend van de busreis genoot en de normaal zo rustige voedingsassistente die zich aan de wildste attracties waagde. Lachen was dat!

Maar naast de gezelligheid had het uitstapje ook een nuttig karakter. Je leerde elkaar echt beter kennen. Hoe men over het afdelingsgebeuren dacht en wat er beter zou kunnen. Je kon echt op een leuke manier ideeën uitwisselen en meningen met elkaar delen. Jammer dat de dag al om is, dacht ik op de terugweg. Zo’n teambuilding moet eigenlijk vaker georganiseerd worden.

Mijn ouders gaan al ruim 35 jaar periodiek naar feestjes van mijn vaders afdeling. Hoewel mijn vader niet meer werkt, blijft hij bijna jaarlijks zijn ex-collega’s zien. Dan halen ze alle humor van toen opnieuw naar boven en bespreken ze nieuwe ontwikkelingen van de afdeling.

Leuk als je zolang op een vaste plek hebt gewerkt. Dat hoop ik ook ooit nog eens te kunnen waarmaken.

Hoe belangrijk vind jij teambuilding. Ga je altijd mee of zie je je collega’s al meer dan genoeg.

6 REACTIES

 1. Teambuilding en de bijbehorende communicatie vormen belangrijke factoren tbv SYNERGIE.
  Helaas ontbreekt vaak niet alleen de drive, maar ook de tijd om er aandacht aan te schenken.
  Advies : Leg voor elke jaar de datum vast voor een teambuilding.
  Succes.
  Synergressie Instituut.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik vind teambuilding erg belangrijk, vooral omdat je je collega’s beter leert kennen maar ook omdat je de samenwerkingsband verbeterd, je kan zo beter bekijken wat de sterke en zwakke kanten zijn van teamleden en daar dan je winst mee boeken als TL zijnde, ieder heeft een rol in het geheel en door tb ga je dat beter zien en kan je dus gebruik maken van “verborgen”talenten!

 4. Ik vind dat elke werkdag een teambuildingsdag moet zijn.
  Als er dan voor gekozen wordt om een keer per jaar iets extra’s / iets anders te doen dan graag gewoon overdag. Het gezellig ’s avonds afsluiten hoeft voor mij niet. Ik ben aanzienlijk meer uren per jaar met mijn teamgenoten bezig dan met mijn echtgenote.
  Dus ’s avonds gezellig eten doe ik veel liever met mijn vrouw! Alternatief is om de gezellige avond samen met partners te doen, leren die elkaar ook kennen en weten ze welk gezicht bij welke naam hoort!

 5. Natuurlijk is zo’n heidag leuk. Maar op het werk zijn de relaties anders en vallen mensen weer terug in hun oude rol en gedrag. Teams worden steeds vaker afgerekend op harde resultaten, en de persoonlijke en professionele relaties tussen teamleden hebben hier een grote invloed op. De kern van teamproblematiek heeft altijd te maken met communicatie en samenwerking. Het verbeteren van teamprestaties lukt alleen als het gedrag van teamleden verandert. Daar is dus meer voor nodig dan een keer per jaar een heidag!
  Bovendien is het onmogelijk om één onderdeel te veranderen als de rest niet mee verandert. Het is essentieel dat ook managers kritisch in de spiegel durven te kijken en gaan begrijpen op welke manier ze zelf bijdragen aan problemen die ontstaan. Goed samenspel in een team vraagt om concessies van iedereen! (www.edu-line.nl)

 6. Ik sluit mij volledig aan bij monique. Door elkaar beter te leren, kan er beter gekeken worden naar de aanvullingen van elkaar. 1 compleet goed team bestaat namelijk uit allemaal verschillende mensen. Op basis van diverse kwaliteiten. Daarom een oproep om de tijd in te ruimen voor teamonwikkeling

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.