Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tena

Tena benaderde incontinente cliënten over het gebruik van inco-materiaal. Dat gaat veel te ver, vindt Conny.
onderbroek

Verleden week kwam in het nieuws dat er een fabrikant van incontinentiemateriaal, Tena, gebruikers hiervan telefonisch benaderden. Men werd tijdens het gesprek bevraagd over het gebruik van de incomaterialen. Dit zou dan in opdracht van de apotheken zijn. Dit vind ik persoonlijk erg ver gaan. Niet alleen uit commercieel oogpunt. Het is ook een enorme inbreuk op iemands privacy.

 

Zwijgplicht verzorgenden

Bij ons op de afdeling wordt ook een telling gedaan. Niet om te weten te komen hoe erg iemand incontinent is. Het is bedoeld om te weten hoeveel wij moeten bestellen voor elke cliënt. Daarbij is het voor ons volkomen oninteressant of iemand veel of weinig gebruikt. Ook ligt er bij ons een zwijgplicht, waarbij er een waarborging ligt in de gegevens. En dat ligt wel even anders bij de fabrikanten. Ik begrijp dan echt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

 

Duurdere incontinentiebroekjes

Ik vraag mij af of de apotheken voor deze opzet hebben gekozen omdat zijzelf niets verdienen aan incontinentiematerialen. Dan is de keuze om het uit te besteden gauw gemaakt. En wat ook waarschijnlijk eraan komt is dat verzekeraar Achmea, in de toekomst de duurdere incontinentiebroekjes aan maximaal 40 procent aan de cliënten gaat verstrekken omdat het om een “luxe” product zou gaan… Terwijl er nu 90 procent er gebruik van maakt. Dit wordt ontkend door de verzekeraar.

 

Ellendig

Dat hoop ik dan ook, want het is al ellendig genoeg als je incontinent bent. Om dan ook nog eens geen gebruik kunnen van het assortiment aan materialen is dan wel heel wrang!

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.